Beheer op locatie

Zo min mogelijk downtime

Heeft u nog een lokale server staan? Dan wilt u graag dat deze server zo lang mogelijk mee gaat en de MTBF (Main Time Between Failure) zo hoog mogelijk is. Uiteraard staat iedere leverancier u ter beschikking wanneer zich een storing voordoet. Zeker wanneer deze uren in rekening worden gebracht lijkt het erop dat beide partijen zich gelukkig achten. Immers u wordt geholpen en de leverancier krijgt zijn uren vergoed.

Is dit wel de gewenste situatie voor u? Vanuit Solid Partners pretenderen wij Managed Services met lokaal serverbeheer. Door het gebruik van deze dienst hoeft u nauwelijks meer te bellen met de leverancier. We zorgen ervoor dat de server zonder storing kan draaien door ‘pro-actief’ te signaleren op storingen  en deze op te pakken voordat zich een probleem kan voordoen. Dit doen wij, naast onze krachtige monitoring, met een regelmatig bezoek van een engineer die de server controleert.

Een vast geselecteerde engineer komt dan op regelmatige basis bij u op locatie en voert een vooraf gedefinieerd beheerplan uit. Dit zijn uiteraard alle kritische updates, hij controleert of belangrijke software (zoals bv. de virusscanner) up-to-date is en bekijkt de staat van de server. Wanneer er tijd over is, kan deze persoon als systeembeheerder optreden om gebruikersvragen op te lossen.

Het on-site serverbeheer is ook uit te breiden naar werkplekbeheer. Op dat moment wordt de gebruiksduur van de engineer langer of komt deze frequenter langs. Op dat moment bent u er ook zeker van dat uw werkplekken up-to-date zijn.

beheer op locatie

Bespaar kosten en breng meer continuïteit in uw onderneming 

beheer op locatie

Service Level Agreement

Wanneer wij het beheer voor een klant doen dan sluiten wij een Service Level Agreement (SLA) met de klant af. De SLA beschrijft de diensten die door Solid Partners geleverd gaan worden aan de klant. Het beschrijft de serviceniveau's waar deze dienstverlening moet voldoen en welke voorwaarde en verantwoordelijkheden hierbij gelden.

lokaal werken werkplekbeheer

Serverbeheer

De server of servers vormen het hart van ieder netwerk. Een server die zijn werk doet biedt het bedrijf continuïteit. Een server die ermee stopt, betekent directe schade. Het is daarom beter om te voorkomen dan te ‘genezen’.

Solid Partners biedt daarom bij lokaal werken verschillende vormen van SLA’s (Service Level Agreement) aan. Van SLA’s op basis van nacalculatie tot de volledige All-in SLA, alles is mogelijk bij lokaal werken. U zult ondervinden dat er altijd wel een SLA is die bij u past. Alle SLA's zijn erop gericht om de continuïteit te waarborgen en te voorkomen dat uw bedrijfsproces schade oploopt.

Werkplekbeheer

De gebruiker is bij het lokaal werken, naast goed werkende automatisering, tevens afhankelijk van zijn of haar werkplek. Concepten worden steeds meer plaats en werkplek onafhankelijk waardoor de kans op een werkplek storing aanwezig is. Dit is niet wenselijk.

 

 

Maak kennis met een van onze specialisten

Business Cases