Azure

Betaalbaar integratieplatform, wat Azure jou kan opleveren.

26-03-2021

 

Data-uitwisseling tussen informatiesystemen wordt steeds eenvoudiger en er zijn ook steeds meer systemen welke deel uitmaken van deze data-uitwisseling. Stel je wilt een koppeling mee laten ontwikkelen bij je webshop of webapplicatie? Dit is al snel de standaard bij de meeste bedrijven. Toch zijn er redenen om dat niet te doen op basis van een directe koppeling (1 op 1) en zo veel mogelijk weg te blijven van systeem-systeem koppelingen. 

Laagdrempelig

Wanneer een organisatie van serieuze omvang is, wordt er snel gepraat over Enterprise oplossingen. Vaak gaan deze oplossingen helaas ook hand in hand met een Enterprise investering.

Met een laagdrempelig integratieplatform als Azure is er met de juiste expertise toch veel winst te behalen. Met een duidelijke architectuur kan er gewerkt worden aan integraties zonder een-op-een koppelingen tussen systemen te realiseren. Azure als Integratieplatform kan gezien worden als een volwaardig ESB (Enterprise Service Bus) waarbij berichtenverkeer en logica op een beheerd en gemonitord platform ontwikkeld worden. Verantwoordelijkheden van de data-uitwisseling worden daarmee gemakkelijk verspreid.

Even een voorbeeld uit de praktijk: 

•    Systeem A (een webshop) heeft als verantwoordelijkheid om bestellingen te verwerken. Zodra een bestelling is afgerond (en betaald) dient de webshop de order te publiceren.
     Daarmee heeft Systeem A haar verantwoordelijkheid volbracht. 
•    Systeem B (een ERP omgeving) heeft als verantwoordelijkheid om orders te verwerken in een administratie. Het ERP moet een order in een gewenst formaat ontvangen zodat deze op de
      juiste plek verwerkt kan worden. Daarmee heeft Systeem B haar verantwoordelijkheid volbracht. 
•    De ESB (Azure als Integratieplatform) heeft als verantwoordelijkheid om gepubliceerde berichten van Systeem A te ontvangen en te verwerken in Systeem B.
      Daarbij dient data getransformeerd te worden en dienen berichten in de juiste volgorde worden aangeboden aan Systeem B: bericht betrouwbaarheid. 

Zodra de laatste verantwoordelijkheid in Azure uitgevoerd is, zal deze automatisch worden voorzien in hoog beschikbaarheid van alle integratie onderdelen, alsmede de monitoring en logging om het goed functioneren van de integratie te kunnen borgen.

Belangrijke onderdelen binnen Azure welke hiervoor worden gebruikt worden: 

•    Logic Apps: de motor van de integratie. Hier vinden alle datatransformaties en orkestratie plaats. 
•    Service Bus: een betrouwbare berichten-broker om er  voor te zorgen dat berichten van en naar de juiste systemen worden begeleid. 
•    Event Grid: communicatie van bepaalde gebeurtenissen zodat de Logic Apps weten wanneer ze iets moeten doen. 
•    Key-vault: veilig opslaan van login gegevens van verschillende systemen welke gebruikt kunnen worden door de Logic Apps. 
•    Storage-account: voor (tijdelijke) opslag van bestanden (PDF’s, grafisch materiaal, etc). 

Azure biedt dus volwassen tools om Enterprise oplossingen te realiseren. Echter zijn de kosten van Azure gebaseerd op gebruik waardoor deze oplossing financieel zeer aantrekkelijk wordt voor bedrijven van klein tot groot; dus ook zeker voor het MKB! 

Solid Partners heeft als Microsoft Gold Partner IT specialisten met kennis en ervaring in het opzetten van een hoogwaardig integratie architectuur op het Azure platform. Daarbij wordt het beheer op de integraties (monitoring en onderhoud) door Solid Partners ingevuld als zijnde het integratieteam van je bedrijf. 

Wat levert het je op?

Bij veel organisaties komen wij nog IT-systemen tegen waarin dezelfde informatie moet worden bijgehouden. Denk hierbij aan relatiegegevens (klantnaam, contactpersoon en adresgegevens), maar ook het beheer op artikelen. Door gebruik te maken van integratie services, zorgen wij ervoor dat dit verleden tijd is. Eén bron, één waarheid!

Tevens zorg je ervoor dat er minder menselijk handelen aan te pas komt bij het verwerken van gegevens in systemen. Niets meer overtypen, maar direct koppelen. Dit zorgt voor het verbeteren van je efficiency, maar met name ook het verlagen van je kosten.

Last but nog least is de "digital customer journey" vandaag de dag een belangrijk element. hoe ervaart je klant je digitaal? Door te werken met integratie services, kun je steeds meer je interrne proces verleggen naar je klant en wordt de digitale klantbeleving van je organisatie steeds beter. 

En denk je dat dit alleen voor Enterprises toegankelijk is? Dan heb je het mis! Ga eens het gesprek aan met een van onze specialisten om te kijken wat wij op dit vlak voor jouw organisatie kunnen betekenen om je op dit vlak te helpen. 

Deel op je social!
 

Copyright © 2020 - 2022​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden