Co-locatie Uw eigen server in een datacenter

U heeft zelf net geïnvesteerd in eigen hardware, maar wilt dit toch liever op termijn afbouwen. En daarbij geen nieuwe hardware meer aanschaffen maar diensten afnemen bij een IT dienstverlener. Wij helpen u graag om uw eigen IT omgeving te verplaatsen naar het datacenter van Solid Partners en kunnen daarna een plan met u opstellen voor een migratie naar Private Cloud en Public Cloud. Het tijdsbestek waarin wij de migratie doorvoeren bepalen wij samen, waardoor uw investeringen gewaarborgd blijven. Maar wel in een veilige omgeving staan op een externe locatie. Daarmee neemt de kwetsbaarheid af van uw organisatie.

Het voordeel van co-locatie is dat u gebruik kunt maken van de beveiliging van een datacenter, zoals :

 • Brandbeveiliging op een hoger niveau
 • Redundante stroom voorziening (inclusief noodstroom en aggregaat)
 • Redundante verbindingen mogelijk, zonder hoge investeringen
 • Inbraakbeveiliging op een hoger niveau

 

colocatie itb2

Een supersnel netwerk en de beste beveiliging!

Voor een vast bedrag per maand werken in de cloud!

Wat is een co-locatie?

Het datacenter voorziet uw organisatie van een plek voor uw eigen servers. Zo bent u zelf nog eigen baas over uw eigen ICT platform, maar verplaatst u deze naar een omgeving, waar zaken in de regel beter geregeld zijn dan bij u zelf op locatie.

Denk hierbij aan, redundante stroom voorziening, noodstroom en aggregaten, dubbele verbindingen, toegangsbeveiliging en brandbeveiliging. Zaken waar een gemiddelde organisatie vaak niet in wil en kan investeren.

Bij de co-locatie is de server in uw eigen bezit en zorgt de Solid Partners voor de beste beschikbaarheid van uw netwerk. Met co-locatie heeft u te allen tijde een supersnel netwerk die voor alle invloeden beveiligd is.

colocatie

Maak de stap naar de cloud

Uiteraard kunt u zelf ook investeren in uw eigen bedrijfsgebouw in faciliteiten zoals stroom, koeling, (brand)beveiliging, maar voor een gemiddelde organisatie is dit zeker niet interessant. Maar denk er dan eens over na om kastruimte te huren in een datacenter.

Ook voor organisaties die overwegen om de overstap naar de (Private)Cloud te maken, maar waar de hardware nog niet is afgeschreven. Ook dan is het mogelijk om als eerste stap de organisatie vast te laten wennen, dat de IT omgeving niet meer in huis staat. Het is daarna ook eenvoudiger mogelijk om te migreren naar een Private Cloud of een Public Cloud. U migreert uw data stap voor stap naar een platform van Solid Partners en bouwt daarmee uw eigen omgeving af. Zo neemt u geen afscheid van reeds gedane investeringen !

Colocatie

Een veilige omgeving

Door te kiezen voor Co-locatie krijgt u een kosteneffectieve en veilige omgeving voor uw hard- en software. Wij maken voor Co-locatie gebruik van de datacenters van ITB2.  ITB2 beschikt over de modernste koeltechnieken; noodstroomvoorziening en beveiliging. ITB2 geeft uw IT-infrastructuur de betrouwbaarheid, redundantie en veerkracht, die het nodig heeft om, ongeacht wat, uw bedrijf draaiende te houden. De voordelen voor u door gebruik te maken van ons product Co-locatie zijn dan ook zeer groot!

Aangevuld met de dienstverlening van Solid Partners zorgt ervoor dat u zelf geen omkijken meer heeft naar de technische kant van uw ICT omgeving.

Voordelen Co-locatie

 • Groen en veilig
 • Online werken
 • Biometrische toegangscontrole
 • Hyper moderne klimaatbeheersing
 • Belangrijk back-up faciliteiten om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen
 • Beschikking over de nieuwste technologieën
 • Meer dan 99,999% gemiddelde beschikbaarheid op netwerk en ISO gecertificeerd
 • Netwerkspecialisten die 24 x 7 oproepbaar zijn, inzake het beantwoorden van vragen en om incidenten te analyseren en op te lossen

Uw eigen server in een datacenter?
Neem vrijblijvend contact op!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Organisatie:

  E-mailadres:

  Onderwerp:

  Telefoonnummer:

  Opmerkingen: