Domeinnaam in vertrouwde handen

Met de dienst DNS-beheer zorgt Solid Partners niet alleen dat uw domeinnaam in vertrouwde handen is, maar zorgen wij er ook voor dat het gehele beheer van uw DNS-regels door technici vakkundig uitgevoerd wordt. In het verleden werd een domeinnaam vaak belegd bij een reclamebureau of een hosting provider waar de website gehost werd. Echter, er hangt tegenwoordig zoveel samen met uw domeinnaam, dat u er goed aan doet na te denken wie dit in beheer heeft. Uw domeinnaam is immers belangrijker geworden dan uw telefoonnummer!

 

Een supersnel en betrouwbaar DNS-systeem

Registratie of verhuizing van uw domeinnaam is inbegrepen!

Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System en is een systeem en netwerkprotocol dat ervoor zorgt dat IP-adressen en namen aan elkaar gekoppeld worden. Werkt deze koppeling niet, dan heeft dit direct gevolgen voor uw website, uw mail of de toegang tot uw ICT-systemen in de Cloud als deze gekoppeld zijn. Het is dus van wezenlijk belang dat het beheer hiervan op een goede manier uitgevoerd wordt. Wijzigingen die doorgevoerd worden zullen altijd in overleg met u gebeuren (dit heeft namelijk impact op achterliggende processen en systemen). Denk hierbij aan:

  • Uw website
  • Uw webshop (voor online bestellingen of raadplegen van diensten)
  • Uw e-mailverkeer (vaak nog belangrijker dan telefonisch verkeer)
  • Et cetera
ict deventer

Registratie domeinnaam

Vanuit Solid Partners starten wij met het registreren van uw domeinnaam. Als u al een domeinnaam heeft, zorgen wij ervoor dat uw domeinnaam verhuisd wordt naar ons platform. Bij een verhuizing zullen wij vooraf de bestaande regels van uw DNS opvragen of uitlezen, zodat deze een-op-een worden overgenomen naar de nieuwe situatie. De registratie van een domeinnaam en de kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn uiteraard inbegrepen in onze dienst.

internet-of-things

Beheer en beveiliging

Wat veel belangrijker is dan alleen de registratie, is het beheer van domeinnamen. Er zijn vele ontwikkelingen op dit vlak om internet veiliger te maken. Denk hierbij onder andere aan het registreren van extra regels en protocollen met betrekking tot veilig mailen. Een MX Record om de mail op de goede plek binnen te laten komen is één. Maar heeft u uw DNS-instellingen al voorzien van DMARC, DKIM en SPF (om maar eens wat te noemen)?

Een klassiek spamfilter houdt in de basis al veel tegen, maar is niet meer toereikend als enige oplossing. In de loop der tijd zijn er nieuwe technieken toegevoegd die een bijdrage leveren aan een veiliger internet en het uitbannen van ‘valse email’-berichten: DKIM (RFC6376), SPF (RFC7208) en DMARC (RFC7489).

Wilt u zelf testen of uw domeinnaam veilig is en goed ingericht? Test dit op: https://internet.nl/.

werkplek online

Uw domeinnaam veilig en snel verhuizen?
Neem vrijblijvend contact op!

Voornaam:

Achternaam:

Organisatie:

E-mailadres:

Onderwerp:

Telefoonnummer:

Opmerkingen: