Online back-up IT Audit voor iedereen

Digitale transformatie is een proces waar alle organisaties mee te maken hebben of al middenin zitten. Digitalisering is niet zonder gevaar. Hoe meer technologie een organisatie omarmt, hoe kwetsbaarder u wordt voor cybercriminaliteit. Slechts weinig organisaties beschermen zicht hier adequaat tegen. Basale veiligheidsmaatregelen zijn niet op orde, denk hierbij aan het tijdig installeren van updates of tekortkomingen in configuraties. Cybersecurity is wat dat betreft echt geen rocket science. Op zoek gaan naar zwakke plekken in een organisatie hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Het argument dat beveiliging een kostenpost is, gaat ook niet op. Niet alleen grote organisaties zijn een doelwit van cybercriminelen. IT Audit (Powered by Easy 2 Audit) van Solid Partners is een efficiënte oplossing waarmee u aantoonbaar in control bent over de basissecuritymaatregelen tegen cyberaanvallen.

Nooit meer zorgen om potentiële bedreigingen van cybercriminelen.

Beveiliging is geen rocket science en hoeft absoluut niet prijzig te zijn.

Digitaal kwetsbaar

Een veilige werkplek is onmisbaar in deze tijden. Bent u zich bewust waar uw digitale kwetsbaarheid ligt? Een cyberaanval kan namelijk grote gevolgen hebben. Zowel op het primaire proces dat stilgelegd kan worden (denk hierbij aan Ransomware) als op de gevolgschade wanneer het gaat om het gijzelen van uw data en het afhandig maken van uw geld (phising mails). Vaak zien wij dat dit voortkomt uit het feit dat het basisprincipe van het up-to-date hebben en het goed inrichten van ICT-systemen hieraan ten grondslag liggen. Voorbeelden hiervan zijn Wannacry en Badrabbit. Dit zijn vaak aanvallen die gebruik hebben gemaakt van de kwetsbaarheid van ICT-systemen waarvoor beveiligingsupdates voor beschikbaar waren maar niet goed toegepast werden.

Gebruik van bekende kwetsbaarheden

De ICT-infrastructuur van een organisatie bestaat uit een veelvoud van componenten, zoals servers, databases, laptops, werkstations, routers, Switches en Wireless netwerken. De wijze waarop de systemen worden ingericht en zorg dragen dat alle software tijdig wordt voorzien van beveiligingsupdates en de laatste firmware, bepaalt voor een groot deel het niveau van de cybersecurity van uw organisatie.

Het is daarom van belang om inzicht te hebben in de juistheid van de instellingen en het feit dat systemen voorzien zijn van security updates. Met dit inzicht is het mogelijk om maatregelen te treffen en kunt u voorkomen dat niet opgeloste kwetsbaarheden een gemakkelijke ingang vormen voor cybercriminelen.

Aantoonbaar in control

Vanuit externe steakholders is er steeds meer awareness als het gaat om het in control zijn van systemen en wat de impact is als IT-systemen niet up-to date-zijn. Met IT Audit biedt Solid Partners een 100% Nederlandse oplossing, waarmee u de fundamentele beveiligingsrisico’s van uw ICT-infrastructuur aantoonbaar beheerst.

Richting uw accountant (voor uw jaarlijkse accountantscontrole) en uw verzekeringsmaatschappij staat u sterk, omdat u als organisatie kunt aantonen dat u er alles aan hebt gedaan om uw kwetsbaarheden te verminderen. Onze dienst IT Audit zorgt voor een geautomatiseerd proces voor het periodiek controleren van uw systemen in uw bedrijfsnetwerk. Het rapporteert de afwijkende configuraties, achterlopende security patches van alle software en de aanwezigheid van antivirussoftware. Het rapporteert over rechten, inrichting en gedrag binnen uw Active Directory. Compliancy en afwijkingen worden gemeld via een overzichtelijk dashboard en rapportages.

Indien uw organisatie technische securitymaatregelen heeft vastgelegd, is het eenvoudig mogelijk om te controleren of het interne beleid overeenkomt met de praktijk. Hierdoor is het ook mogelijk om aansluiting te vinden bij uw certificeringen, zoals ISO,  NEN, PCI en BIO.

Security

Eenmalig of periodiek?

Het controleren van uw IT-configuratie en uw IT-systemen is iets wat periodiek gedaan moet worden. Beveiligingslekken blijven komen vanuit softwarepakketten, waarvoor ook weer updates beschikbaar worden gesteld. Ook nieuwe componenten worden toegevoegd in uw ICT-infrastructuur, maar gebeurt dit wel op de juiste manier?

Interesse in een eenmalige scan, om te zien wat IT Audit voor uw organisatie kan betekenen en hoe uw IT-infrastructuur er voor staat? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

migratie-naar-de-cloud

Vragen over IT Auditing?
Neem vrijblijvend contact op!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Organisatie:

  E-mailadres:

  Onderwerp:

  Telefoonnummer:

  Opmerkingen: