Werkplek OnlineVertrouwen in de Cloud

Wilt u gebruik maken van een volledige Windows Desktop (gebaseerd op Microsoft Remote Desktop services) vanuit een Public of Private Cloud? Dat kan met het concept Werkplek Online van Solid Partners. U heeft hierbij de keuze uit drie opties:

 • Virtual Desktop Public
 • Werkplek Online Shared
 • Werkplek Online Dedicated

Of uw medewerkers nu vanuit kantoor of huis werken, of zelfs onderweg; ze hebben altijd dezelfde desktopervaring met dezelfde software en instellingen. Solid Partners biedt u een Remote Desktop omgeving aan waarop uw Office-versie draait. Via uw verkenner heeft u ieder moment toegang tot uw bestanden en heeft u de mogelijkheid om uw bedrijfssoftware eenvoudig toe te voegen via applicatieservers. En dat alles volledig in beheer bij Solid Partners, uw ICT professionals!

werkplek online

Cloud

Voor een vast bedrag per maand werken in de Cloud!

Schaalbaar en op maat in te richten

Werkplek Online bestaat uit een Remote Desktop Server omgeving, dat uit te breiden is met een aantal extra mogelijkheden. Met Werkplek Online basis krijgt u de Windows desktop (Windows 10 look and feel), een volledige File-serverstructuur met opslag (10 GB per medewerker) en toegang tot onze servicedesk voor ondersteuning bij incidenten. Onze afdeling Managed Services verzorgt het (technische) beheer op uw omgeving, waardoor u altijd bij bent qua patches en updates op uw centrale IT-omgeving. Tevens controleren wij dagelijks uw back-up, zodat u zich kunt focussen op uw business!

Altijd en overal werken

Werkplek Online is voor iedere medewerker bereikbaar, ongeacht locatie of tijdstip. Met ons concept Werkplek Online zorgen we ervoor dat uw medewerkers altijd dezelfde consistente Windows 10-omgeving op afstand beschikbaar hebben. Dat betekent altijd dezelfde browser, de favorieten in uw eigen browser, de instellingen in de verkenner, Outlook, enzovoorts. U heeft altijd en overal dezelfde ervaring, met welke werkplek u ook inlogt op de Werkplek Online omgeving! Wij garanderen dus een Solide infrastructuur die ervoor zorgt dat de gebruiker altijd en overal productief is. Het enige wat u nodig heeft, is verbinding met het internet en een werkplek (Windows Computer, Mac of thin client) waar u mee kunt inloggen.

Werkplek Online uitbreiden

Werkplek Online bestaat uit een basisgedeelte, maar is uitbreidbaar met een aantal modules. U kunt Werkplek Online uitbreiden met Citrix, Microsoft Office, E-mail & Agenda, extra opslag en applicaties (middels onze dienst Virtual Server).

Werkplek Online Basis

Met de dienst Werkplek Online krijgt u bij Solid Partners standaard het volgende:

 • Windows Desktop (Windows 10-uiterlijk)
 • Opslag: 10 GB per gebruiker
 • Back-up van uw bestanden
 • Antivirus op de Remote Desktop Server-omgeving
 • PDF Reader
 • Eigen keuze in internet browser
 • Beheer en monitoring
 • Servicedesk

Citrix

De Add-on Citrix is een schil op basis van Virtual Apps (voorheen XenApp) waarbij applicaties gepubliceerd kunnen worden naar een gebruiker. Citrix zorgt voor een betere performance en meer gebruikersgemak.

Microsoft Office

Een van de meestgebruikte bedrijfsapplicaties is Microsoft Office. Of het nu Outlook is voor uw e-mail en agenda, of Word, Excel en Powerpoint. Maar denk ook aan de applicatie OneNote voor het digitaal maken van aantekeningen waardoor u deze eenvoudig kunt delen met uw collega’s.  

Afhankelijk van de keuze die u maakt en waar u uw desktop laat landen (Public Cloud of Private Cloud) zijn er diverse mogelijkheden om Office te gebruiken. Ook in combinatie met Office 365 en Werkplek Online Public kunnen we zorgen voor een goede en gecontroleerde overgang naar Office 365 om meer en beter online samen te werken. Zowel tussen uw medewerkers, als met klanten of leveranciers aan bijvoorbeeld gezamenlijke documenten.

E-mail & Agenda

Middels de add-on E-mail en Agenda bieden wij de functionaliteiten van Microsoft Exchange. Ook hiervoor geldt dat u deze bij Solid Partners kunt afnemen vanuit een Private Cloud, of vanuit Office 365 (Exchange Online). Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuzes.

Opslag

Standaard krijgt u vanuit ons concept Werkplek Online (vanuit onze Private Cloud) File Services voor het opslaan van uw bestanden. De bestanden zijn via de werkplek eenvoudig vanuit de verkenner te raadplegen en te bewerken.

Iedere medewerker binnen Werkplek Online krijgt automatisch standaard 10 GB opslag tot zijn beschikking. Dit houdt dus in dat de standaardopslag voor bedrijfsbestanden in basis het aantal gebruikers maal 10 GB is voor uw File serveropslag. Heeft u meer capaciteit nodig? Geen probleem, dit is eenvoudig uit te breiden in blokken van 25 GB.

Gaat u werken met Werkplek Online Public, dan kunnen wij ook eenvoudig SharePoint en OneDrive ontsluiten via uw desktopomgeving in de Cloud.

Applicaties

Indien u gebruik maakt van een bedrijfsapplicatie, is het eenvoudig om een extra virtual server uit te rollen in ons datacenter, waar deze applicatie op geïnstalleerd kan worden. Hiervoor is het mogelijk om gebruik te maken van onze additionele dienst Virtual Server.

Vragen over Werkplek Online?
Neem vrijblijvend contact op!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Organisatie:

  E-mailadres:

  Onderwerp:

  Telefoonnummer:

  Opmerkingen: