Fringe company

Fringe company

Fringe Company is een innovatief softwarebedrijf met 25 specialisten die het Nederlandse onderwijs als geen ander kennen. Met als absolute ambitie, het onderwijsproces ondersteunen met de Solid Partners ontzorgt Fringe door het beheer van hun IT netwerk volledig uit handen te nemen.

De Trajectplanner software is een modulair inzetbare oplossing voor onderwijsadministratie & studentbegeleiding, ontwikkeld voor èn door VO, VMBO, MBO en HO instellingen, evenals bedrijfsscholen. Trajectplanner wordt aangeboden via de cloud, any device toegankelijk en volledig als dienst. Dit betekent dat niet alleen de software maar ook dienstverlening als technisch beheer, onderhoud, support en nieuwe versies van de software is inbegrepen in het tarief per gebruiker. Kortom, een totaal concept, ruimschoots bewezen in de praktijk en inzetbaar binnen elke type onderwijs.

 

De Business Case

Wij verzorgen sinds 2005 alle ICT beheer voor Trajectplanner.nl. Zij waren op zoek naar een gedegen en betrouwbare ICT partner. Doordat wij ons meerdere malen hebben bewezen hebben wij verschillende projecten voor Trajectplanner.nl mogen uitvoeren.

trajectplanner-logo-1

De dienstverlening is professioneel en hun jarenlange kennis & ervaring in online is van toegevoegde waarde !

marco vreeswijk

Marco Vreeswijk - CEO Fringe Company

De dienstverlening is professioneel en hun jarenlange kennis & ervaring in online is van toegevoegde waarde !

marco vreeswijk
Marco Vreeswijk - CEO Fringe Company

De oplossing

Wij hebben in samenwerking met Fringe de oude omgeving geanalyseerd, hieruit kwam een advies voor het optimaal hosten van hun zware web en database servers die dagelijks meer dan 1 miljoen requests en queries bewerken. Hierdoor hebben wij een aanzienlijk performance verbetering gerealiseerd in samenwerking met Fringe Company.

In 2012 hebben wij een project opgeleverd waarin wij de hosting omgeving helemaal hebben vernieuwd, hiervoor hebben wij een redundante SAN omgeving gerealiseerd die de komende jaren veel flexibiliteit en schaalbaarheid biedt.

Het resultaat

Solid Partners ontzorgt Fringe Company door het beheer van hun IT netwerk volledig uit handen te nemen. 

Daarnaast hosten wij voor het leerlingvolgsysteem trajectplanner.nl in onze datacenters. Onze datacenters zijn ISO gecertificeerd en beschikken over de nieuwste technologieën. Dat zorgt voor een gemiddelde uptime op netwerk en stroomvoorziening dat hoger is dan 99,9%.

Ons NOC monitort alle bedrijfskritische onderdelen waarbij je kan denken aan netwerkinfrastructuur, toepassingen, diensten en netwerkprotocollen. 

Met onze monitoring tools wordt er ingezoomd op alle netwerkveer-bronnen en mogelijke bedreigingen. Dit om op hoog niveau snel informatie te verzamelen met betrekking tot de gezondheid van het netwerk.

Alle afspraken liggen vastgelegd in contracten en SLA's waardoor er geen verassingen zijn. 

Bij Fringe Company maken wij o.a. gebruik van:

Maak kennis met een van onze specialisten