Kantoren werken steeds vaker met flexplekken, ook werken vanuit huis komt regelmatig voor. In deze gevallen is het handig om online te werken. Dat is precies waar Microsoft op inspeelt met Office 365. De toepassingen van Office 365 zijn namelijk overal waar internet beschikbaar.

workspace banner

Wat is Office 365 business?

Office 365 business is een service platform in de Cloud. Het biedt bedrijven de optie Microsoft producten online te gebruiken. Bekende applicaties als Word, Excel en PowerPoint zijn overal toegankelijk. Naast deze applicaties zijn ook andere bedrijfsopties beschikbaar.

Andere opties van Office 365 business zijn onder andere Microsoft Teams, OneDrive voor bedrijven en Power BI. Met Microsoft Teams wordt een tool aangeboden om efficiënter samen te werken in projectteams of afdelingsteam. Werknemers kunnen alle informatie opslaan in OneDrive. Iedere werknemer heeft daar 1 TB persoonlijke opslag. Daarnaast kunt u met Office 365 het rapportage softwaresysteem Power BI gebruiken.

managed-wirelles

Hoe werkt Office 365 business?

Om Office 365 business te gebruiken is een abonnement nodig. Microsoft biedt zowel zakelijke abonnementen als particuliere abonnementen voor Office 365. Met een abonnement is het mogelijk om de gewenste Microsoft toepassingen te downloaden. Om de programma’s die erbij horen te gebruiken is internetverbinding vereist.

De toepassingen zijn op verschillende apparaten te installeren; van een iMac tot een Android tablet. U en uw werknemers beschikken daarnaast altijd over een online opslag in OneDrive. Daarnaast heeft uw bedrijf altijd de laatst geüpdatet versie van de Microsoft programma’s. Office 365 heeft bij het zakelijke business abonnement 300 licenties.

 

Van OneDrive tot Microsoft Teams

De voordelen van Office 365

Het verschil tussen Office 365 home en business?

Microsoft biedt zowel een Office 365 abonnement voor home als voor business. Beide abonnementen geven toegang tot de Office-programma’s en de cloudopslag. Het voornaamste verschil zit in de extra’s die bij Office 365 business zitten, waaronder e-mailhosting, Skype voor bedrijven en Power BI.

Wanneer voor office 365 business wordt gekozen biedt Microsoft ook een zakelijke e-mailhosting en Skype voor bedrijven. Met de zakelijke e-mailhosting is een domeinnaam te koppelen met het e-mailadres. Deze koppeling zorgt voor een professionele uitstraling. Naast de zakelijke e-mail geeft Office 365 business ook toegang tot Skype voor bedrijven. Deze versie van Skype geeft de mogelijkheid met maximaal 250 mensen tegelijk te vergaderen. De business variant van Office biedt dus interessante mogelijkheden voor de zakelijke gebruiker.

Voordelen Office 365 business

Voor bedrijven is Office 365 business zeker een interessante toevoeging. Zo geeft dit abonnement werknemers de mogelijkheid overal toegang te krijgen tot de Office-applicaties en het opslaan van bestanden in OneDrive. Daarnaast biedt het extra mogelijkheden, zoals vergaderingen met grote groepen via Skype, een zakelijke e-mail en veel licenties.

Een ander voordeel van het zakelijk gebruik van Office is dat uw bedrijf altijd voorzien is van de laatste update van alle Microsoft programma’s. Ook kan gebruik gemaakt worden van het rapportage software systeem Power BI en Microsoft Teams om werkzaamheden makkelijker te maken.

Interesse? Laat het ons weten.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Solid Partners voor uw organisatie? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Voornaam:

Achternaam:

Organisatie:

E-mailadres:

Onderwerp:

Telefoonnummer:

Opmerkingen: