EDI (Connect)

Nog niet zo heel lang geleden zagen wij nog dat de fax zijn intrede deed voor het uitwisselen van gegevens. Of het nu ging om bestellijsten, of bezorgingen voor een transporteur. Met name als je als organisatie een onderdeel bent in een groter geheel (ketenintegratie), zie je dat Electronic Data Interchange (EDI) een effectieve en efficiënte methode is om data uit te wisselen tussen klanten, leveranciers, transporteurs, etc. Niet alles tig keer overtypen met risico op fouten, maar via een gestandaardiseerde methode buiten je eigen organisatie data uitwisselen.

 

Wat is EDI?

Electronic Data Interchange (EDI) staat voor het elektronisch uitwisselen van gegevens. Bestellingen, facturen, artikelinformatie of bevestigingen kunnen met EDI rechtstreeks van het ene naar het andere systeem worden overgebracht. Dit gebeurt op basis van gestandaardiseerde berichtformats. Hierdoor hoeven er geen handmatige verwerkingen meer plaats te vinden, is de kans op fouten veel kleiner en gaan alle processen veel sneller.

Voordelen EDI

EDI geeft bedrijven een voordeel ten opzichte van concurrenten die geen EDI gebruiken. EDI verbetert de efficiëntie van je eigen organisatie, vereenvoudigt en versterkt relaties met partnerbedrijven (leveranciers, klanten, transportbedrijven, etc.). Daardoor geef je als bedrijf blijk van bekwaamheid en lever je een hoge kwaliteit service aan je zakelijke partners.

Solid Partners Connect

Solid Partners Connect is een berichtendienst waar bedrijven zonder grote investeringen van kunnen profiteren door te communiceren met hun partners via EDI. Daarnaast stelt de oplossing je in staat om te voldoen aan de eventuele digitale wensen en eisen van handelspartners.

Kom erachter wat EDI voor jouw organisatie kan betekenen en neem contact met ons op!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden