Iedere organisatie heeft er wel mee te maken. Het migreren van applicaties naar de Cloud. In de praktijk zijn de meeste organisaties gestart met secundaire processen, zoals HRM systemen, maar inmiddels draaien al veel zaken in de Cloud. Of het nu een mailserver omgeving is die onder is gebracht bij Microsoft Exchange Online, of een financieel pakket (Exact online, Afas Online, etc).

In de praktijk zien we dat dit een groeimodel is, die de meeste organisatie “overkomen”. Wat bedoelen we hiermee ? Er zit niet echt een strategie en visie achter het automatiseren, maar organisaties worden vaak gedwongen door een software leverancier, omdat bij deze leveranciers de strategie “Cloud first” is. Op zich hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn, maar hoe gaat u om met zaken als :

  • Toegang tot applicaties
  • Toegang tot data
  • Gebruikersbeheer

Waarom migratie?

Migratie naar Cloud systemen beidt veel organisaties nieuwe mogelijkheden, maar hoe ver bent u in uw transformatie van uw IT omgeving?

Dit kan anders!

Door uw applicaties en data te migreren naar een Cloud omgeving, zien we dat gebruikers in een organisatie vele URL’s voor de kiezen krijgen, allen met een eigen inlognaam en wachtwoord. Systemen zijn onderling niet aan elkaar gekoppeld en gebruikersbeheer dient u op verschillende plekken uit te voeren. Dit is allesbehalve handig, maar zorgt er nog meer voor dat we in de praktijk zien, dat gebruikers ook al zijn ze vertrokken uit uw organisatie, nog steeds bij systemen kunnen waar ze dan niets meer te zoeken hebben. Maar erger nog, is de efficiecy van uw IT systemen er op vooruit gegaan? En helpt dit uw organisatie beter te faciliteren?

Dit kan zeker anders! Denk hierbij aan het starten met een gecentraliseerde omgeving voor gebruikersbeheer. Dit kan opgezet worden met bijvoorbeeld een Azure Active Directory. Dit is het vertrekpunt voor een organisatie om gebruikers aan te maken, inclusief rechten en rollen. Van hieruit is het mogelijk om te kijken of andere systemen te koppelen zijn op basis van Single Sign On (een keer inloggen).

Ook een gecentraliseerde online werkomgeving (Solid Workspace), zorgt ervoor dat we het gebruikers weer gemakkelijk kunnen maken om online te gaan werken. Op een plek (browser based, device onafhankelijk) met een centrale inlog, altijd en overal toegang tot alle systemen. Of dit nu applicaties zijn, websites, data of informatie.

migratie-naar-de-cloud

Voornaam:

Achternaam:

Organisatie:

E-mailadres:

Onderwerp:

Telefoonnummer:

Opmerkingen: