Uitleg Microsoft Teams meeting

Solid Partners maakt gebruik van Microsoft Teams om te communiceren met haar klanten. Indien u een uitnodiging van een van onze medewerkers heeft ontvangen voor een online meeting via Microsoft Teams, treft u hieronder uitleg over deze oplossing.

  • Vanaf desktop
  • Vanaf mobiel

Lees hieronder verder voor uitleg per apparaat.

Eenvoudige uitleg over Microsoft Teams meetings

Informatie voor gebruik op desktop en mobiele telefoon.

Deelnemen via desktop

U kunt op elk gewenst moment deelnemen aan een Microsoft Teams meeting, overal en op elk apparaat. Teams meetings zijn uiterst handig. U kunt het beste deelnemen vanuit de Microsoft Teams-app of Microsoft Teams op het web. Er zijn een aantal manieren waarop u dit kunt doen.

Lees verder voor meer informatie over deelnemen via een koppeling, via uw agenda en meer. Als u de app of het web niet kunt gebruiken, kunt u tijdens sommige vergaderingen bellen met behulp van een telefoonnummer.

Deelnemen via koppeling

Het enige wat u nodig heeft om deel te nemen aan een Microsoft Teams meeting is een koppeling.

Selecteer Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering in uw uitnodiging voor een meeting. U wordt naar een pagina geleid waar u kunt kiezen om deel te nemen via internet of om de desktop-app te downloaden. Als u de Microsoft Teams-app al heeft, wordt deze automatisch geopend.

Als u geen Microsoft Teams-account heeft en de organisator dit heeft toegestaan, heeft u mogelijk de optie om uw naam in te voeren en als gast deel te nemen aan de meeting. Als u al een Microsoft Teams-account heeft, selecteert u aanmelden om deel te nemen aan de chat en meer. Vervolgens kunt u, afhankelijk van de instellingen van de organisator, direct deelnemen aan de Teams meeting of gaat u naar de lobby waar personen in de vergadering u kunnen toelaten.

Deelnemen vanuit agenda

Selecteer agenda  en de knop Vergaderingen aan de linkerkant van de app om de meetings te bekijken. Zoek de gewenste meeting op en selecteer vervolgens deelnemen.

Als iemand anders de vergadering start, ontvangt u een melding waarmee u kunt deelnemen.

Deelnemen aan een kanaal

Als een meeting plaatsvindt in een kanaal, ziet u direct in het kanaal een uitnodiging om deel te nemen. Ook ziet u overige relevante inhoud en wie er aan de vergadering deelneemt. Selecteer deelnemen.

Deelnemen vanuit een chatgesprek

Als de vergadering al is gestart, wordt deze weergegeven in de lijst met recente chatberichten. Selecteer de vergadering in uw lijst met chatberichten en selecteer vervolgens deelnemen boven aan de chatsessie.

Inbellen (wordt door Solid Partners op dit moment nog niet ondersteund)

Als u de Microsoft Teams-app of Teams op het web niet kunt gebruiken, kunt u deelnemen aan bepaalde vergaderingen door een telefoonnummer te bellen.

Als u een telefoonnummer en vergadering-ID in de uitnodiging voor de vergadering wilt, kies dan het nummer om u aan te nemen.

Het nummer in uw uitnodiging is niet lokaal voor u. Selecteer lokale nummers om er een te zoeken.

Een ruimte toevoegen terwijl u deelneemt

Wanneer u uw audio-en video-instellingen kiest, heeft u de mogelijkheid om een ruimte toe te voegen, zodat u de audio- en videoapparaten van een vergaderruimte kunt gebruiken. Het is zelfs mogelijk dat uw persoonlijke apparaat een nabijgelegen ruimte met behulp van Bluetooth detecteert. Als dit het geval is, ziet u de naam van de vergaderruimte en de optie om deel te nemen en deze ruimte toe te voegen. Als de ruimte in de buurt van de vergadering al deelneemt aan de vergadering, kunt u deelnemen met audio uit, om te voorkomen dat de vergadering wordt verstoord.

Als de ruimte in de buurt niet wordt gedetecteerd op uw apparaat, selecteert u een ruimte toevoegen onder andere deelname-opties en zoekt u de gebruikte ruimte.

Lees hiernaast verder voor deelname via uw mobiele telefoon.

Deelnemen via mobiel

Er zijn veel manieren om deel te nemen aan een Microsoft Teams meeting met een mobiel apparaat. Let wel dat de applicatie op de mobiele telefoon of tablet soms niet alle features ondersteunt die de desktop-app welk ondersteunt.

Deelnemen via koppeling

Om het beste uit uw Microsoft Teams meetings op mobiel te halen, inclusief het delen van audio, video en inhoud, moet u de mobiele Teams-app downloaden en installeren.

Als u de app heeft geïnstalleerd, selecteert u Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering in de uitnodiging voor de vergadering om de app te openen en aan de vergadering deel te nemen.

Opmerking: Download de app voordat de vergadering begint. Het kan een paar minuten duren, afhankelijk van uw internetverbinding.

Als u geen Microsoft Teams-account heeft, selecteert u Deelnemen als gast en voert u uw naam in om als gast aan de vergadering deel te nemen. Als u al een Microsoft Teams-account heeft, selecteert u Aanmelden en deelnemen om deel te nemen aan de chat en meer. Afhankelijk van de instellingen van de organisator kunt u direct deelnemen aan de vergadering of gaat u naar de lobby waar iemand anders u kan toelaten.

Deelnemen vanuit agenda (Outlook op de mobiele telefoon)

Selecteer agenda  en de knop Vergaderingen aan de onderkant van de app om de meetings te bekijken. Zoek de gewenste meeting en selecteer vervolgens deelnemen.

Deelnemen via een melding

Wanneer een Microsoft Teams meeting begint, ontvangt u een melding die u rechtstreeks naar de vergadering brengt, zonder deze in uw agenda te vinden. Tik op de melding om deel te nemen.

Opmerking: Dit is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS. Binnenkort beschikbaar voor Android.

Deelnemen aan een kanaal

Als een vergadering plaatsvindt in een kanaal, ziet u direct in het kanaal een uitnodiging om deel te nemen. Ook ziet u overige relevante inhoud en de organisator. Selecteer deelnemen.

Deelnemen vanuit een chatgesprek

Als de chatsessie of de vergadering al is gestart, wordt deze weergegeven in de lijst met recente chatberichten. Selecteer de vergadering in uw lijst met chatberichten en selecteer vervolgens deelnemen bovenaan de chatsessie.

Deelnemen op meerdere apparaten

Neem deel aan een vergadering op meer dan één apparaat voor meer opties voor samenwerking en het delen van inhoud. Als u bijvoorbeeld al in een meeting zit op uw laptop, kunt u ook deelnemen op uw telefoon om live video te delen, een presentatie met uw telefoon te bedienen en nog veel meer.

Opmerking: Zie inhoud delen in een vergadering voor meer informatie over het gebruik van uw telefoon als een secundair apparaat.

Wanneer u deelneemt aan een vergadering op meer dan één apparaat, opent u de Microsoft Teams-app op uw mobiele telefoon. (Zorg ervoor dat beide apparaten zijn aangemeld bij hetzelfde Microsoft Teams-account.)

U ziet een bericht boven aan het scherm van uw mobiel met een optie om deel te nemen aan de vergadering. Tik op deelnemen voor het delen van inhoud vanaf uw telefoon met iedereen in de vergadering.

Als u op deze manier deelneemt, dempen we de microfoon en luidspreker van uw telefoon om te voorkomen dat er een echo-effect ontstaat.

Uw ICT-partner

Solid Partners is uw ICT-partner in Deventer en omgeving. Heeft u zelf geen ICT-afdeling, maar wilt u wel profiteren van de kennis en in controle blijven over uw eigen ICT-omgeving? Wij helpen u hier graag bij. Onder het genot van een kop koffie laten wij u graag zien dat transparantie in ICT niet moeilijk is. U kunt zelf de controle houden over iets wat vaak als complex wordt gezien, namelijk uw ICT-omgeving. Wij zijn tevens werkzaam als ICT-partner in steden als Doetinchem en Raalte.

managed-online-spamfilter

Voornaam:

Achternaam:

Organisatie:

E-mailadres:

Onderwerp:

Telefoonnummer:

Opmerkingen: