Naast internet voor particulieren bieden veel providers ook zakelijk internet aan. Zakelijk internet is meer dan een andere naam voor regulier internet. Er zijn weldegelijk verschillen tussen zakelijk internet en particulier internet. Bij Solid Partners geven wij u hier graag meer informatie over.

servicedesk

Wat is zakelijk internet?

Diverse internet providers bieden zakelijk internet aan voor ondernemers. Met zakelijk internet krijgen ondernemers extra mogelijkheden dan bij particulier internet. Denk hierbij aan aanvullende diensten als pinbetalingen, 24-uurs bereikbaarheid van de helpdesk en een hoge uploadsnelheid.

Net als met particulier internet zijn er ook bij zakelijk internet verschillende pakketten beschikbaar. De aanvullende diensten van zakelijk internet zijn in veel gevallen afhankelijk van het gekozen pakket bij de provider. Dit kan verschillen van 5 online apparaten tot 50 online apparaten en van 60/10 Mbits per seconde tot 600/50 Mbits per seconde.

Waarom zakelijk internet?

Zakelijk internet is duurder dan particulier internet. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om als ondernemer te kiezen voor particulier internet. Toch is er een aantal pluspunten van zakelijk internet die u als ondernemer niet ontvangt bij particulier internet. Zo krijgt u extra diensten, is het abonnement flexibeler en is het belasting aftrekbaar.

Met zakelijk internet maakt uw werk dus net een stukje makkelijker en sneller. Met een zakelijk abonnement kan het internet meegaan met de ontwikkelingen van uw bedrijf. Maakt u bedrijf een groei mee? Dan is het mogelijk om alles op te schalen. Mocht u bepaalde diensten niet meer nodig hebben, dan kunt u ervoor kiezen uw abonnement naar beneden te schalen. Een bedrijf ontwikkelt continue en daarom kan flexibel zakelijk internet een uitkomst zijn.

WorkspaceWat is het verschil tussen zakelijk en particulier internet?

Het grootste verschil is niet de snelheid, maar de uitgebreide opties van zakelijk internet ten opzichte van particulier internet. De aangeboden producten bieden vaak extra diensten als vaste IP-adressen, pinbetalingen en 24-uurs bereikbaarheid van de helpdesk.

Particulier internet is toch hetzelfde internet alleen dan goedkoper? Naast de prijs ook andere verschillen tussen zakelijk en particulier internet. Zo is zakelijk internet een stabielere verbinding. Hier komt ook de SLA, oftewel de Service Level Agreement bij kijken om de kwaliteitseisen te waarborgen. De provider moet zorgen voor een goede verbinding en moet dit snel oplossen mocht er een slechte of geen verbinding zijn.

Van eigen IP-adressen tot een hoger Service Level Agreement

De voordelen van zakelijk internet

Wat is zakelijk glasvezel?

Zakelijk glasvezel is een speciale glasvezel ingericht op bedrijven. Deze glasvezel is krachtiger dan een reguliere glasvezel voor particulieren. Zo kunnen er meerdere aanbieders op een netwerk zitten, zorgt het voor hoge uploadsnelheden en biedt het stabiele wifi in het bedrijfspand.

Met zakelijk glasvezel zijn uploadsnelheden mogelijk die niet te behalen zijn met a-symmetrische verbindingen bij reguliere glasvezel. Deze uploadsnelheid is vooral handig voor bedrijven die veel gebruik maken van de Cloud of verbindingen naar servers in een datacenter. De capaciteit van de glasvezel bepaalt uiteindelijk hoeveel diensten op de verbinding kunnen.

Welk zakelijk internet is het best?

KPN, Ziggo en XS4ALL en nog meer; tegenwoordig bieden de meeste internet providers ook zakelijke abonnementen aan. Voor ondernemers is dus genoeg keuze op het gebied van zakelijk internet. Volgens de consumentenbond komt XS4ALL het beste uit de test als alles-in-één provider.

Als ondernemer is het goed u te verdiepen in de verschillende providers en aangeboden abonnementen. Uiteindelijk is het belangrijk om te kijken naar de internetbehoeften van uw bedrijf. Moeten er veel bestanden worden geüpload? Of gaat het vooral om goede wifi hebben in een groot pand? Aan de hand van de behoeften kunt u kiezen voor het beste en voordeligste pakket.

Voordelen zakelijk internet

Van pinbetalingen tot snelle service; zakelijk internet heeft verschillende voordelen voor ondernemers:

  • Aftrekbaar voor de belasting
  • Eigen IP-adressen
  • Het abonnement is flexibel op- en af te schalen
  • Een hoger Service Level Agreement

Voor bedrijven is het aantrekkelijk om te kiezen voor zakelijk internet in plaats van particulier internet. Het internet wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden en is daarom aftrekbaar. Ook wordt de btw apart vermeld, waardoor de btw-aangifte nog sneller gaat. Daarnaast zorgt het Service Level Agreement ervoor dat u gegarandeerd stabiel internet heeft en snel geholpen wordt door de provider. Kortom allemaal zaken die voordelig zijn voor u als ondernemer.

Interesse? Laat het ons weten.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Solid Partners voor uw organisatie? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Voornaam:

Achternaam:

Organisatie:

E-mailadres:

Onderwerp:

Telefoonnummer:

Opmerkingen: