Internet is niet meer weg te denken. Met behulp van internetverbinding komt er een nieuwe vorm van telefoneren: VoIP telefonie. Zo kunt u net als via Facetime, Skype en WhatsApp overal ter wereld voordelig bellen. Maar hoe werkt VoIP nu precies?

authenticatie-in-twee-stappen-placeholder-v3

Wat is hosted VoIP?

Hosted VoIP is een telefooncentrale in de Cloud. Door datanetwerken in te zetten voor VoIP is het mogelijk om het internet te gebruiken om te bellen. Telefoongesprekken gaan dan over een IP-netwerk. Hierdoor wordt er bespaard op dure centrales en worden gesprekskosten lager.

Voorheen was de infrastructuur tussen telefonie en dataverkeer gescheiden. Telefonie loopt via een analoge lijn en data via bijvoorbeeld via een ISDN-2 verbinding. Met VoIP is het mogelijk om data en telefonie te transporteren op één lijn. Door deze infrastructuur is het mogelijk om telefoonnummers te koppelen aan een IP-adres. Zo kan een telefoongesprek van een zakelijk telefoonnummer vanuit huis worden aangenomen.

Wat is VoIP bellen?

VoIP bellen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Maar hoe werkt VoIP bellen? Bij VoIP bellen verloopt het telefoongesprek via internet. Deze moderne manier van bellen maakt gebruik een internetverbinding in plaats van oude telefoonaansluitingen. Populaire varianten van VoIP bellen zijn Skype, Facetime en WhatsApp-bellen.

Bij telefoongesprekken via Hosted VoIP is een stabiele internetverbinding erg belangrijk. Hoe beter de internetverbinding, hoe beter de geluidskwaliteit van het telefoongesprek. Met een stabiele verbinding worden haperingen en onverstaanbare gesprekken voorkomen. Het enige dat nodig is om VoIP te kunnen bellen, is een internetverbinding en een telefoon die ook internettoegang heeft.

Betekenis van VoIP

VoIP betekent Voice over Internet Protocol, een verzamelnaam voor spraakverkeer dat over internet verloopt. Telefoongesprekken gaan via datanetwerken die gebaseerd zijn op het Internet Protocol. Door het andere signaaltransport van VoIP ten opzichte van traditionele telefonie is minder capaciteit nodig voor een gesprek. Dat is het voornaamste antwoord op de vraag 'Hoe werkt VoIP?'.

Solid Partners

Hoe werkt VoIP?

Dus hoe werkt VoIP? Bij VoIP loopt het signaal niet via een ISDN-lijn, maar een ADSL-lijn. De telecommunicatie verloopt via het internet. Om te zorgen voor telefoongesprekken via het internet, worden IP-netwerken gebruikt voor een tweewegstransmissie. Voor het bellen via VoIP is wel een serviceprovider nodig en een goede internetverbinding.

Bij VoIP bellen wordt eigenlijk gebruik gemaakt van een telefooncentrale uit de Cloud. Om hiervan gebruik te maken is dus een VoIP serviceprovider nodig. De providers bieden verschillende abonnementen aan. Als consument kunt u net als bij mobiele telefoonabonnementen kijken naar het pakket dat het beste aansluit op uw wensen.

Waarom VoIP telefonie?

Er komt een tijd dat telefonie via een analoge lijn niet meer mogelijk is. VoIP telefonie is de modernere variant van traditionele telefonie. De voornaamste reden om te kiezen van deze variant van telefonie is de kostenbesparing die het met zich meebrengt. Verder zijn er met VoIP telefonie veel extra mogelijkheden die niet mogelijk zijn met telefonie via een ISDN-lijn.

Hoe werkt VoIP wanneer u het niet als particulier wilt gebruiken? VoIP telefonie is zakelijk zeer interessant. Deze vorm van telefonie loopt namelijk veel beter samen met het internet. Dit betekent dat het onder andere mogelijk is om voicemails op de e-mail te ontvangen, de zakelijke telefoon naar huis door te schakelen en automatisch op vaste tijden door te schakelen. Samen met de kostenbesparing is VoIP een goede optie voor zakelijk gebruik.

Wat is VoIP connect?

Hoe werkt VoIP connect? VoIP connect is bellen via uw internetaansluiting. De internetaansluiting wordt dan gebruikt voor het aansluiten van uw centrale, op het publieke telefonienetwerk. Bij VoIP connect komen spraak en data samen. Zo kunt u bellen op uw datanetwerk. Op deze manier worden kosten bespaard en blijft de kwaliteit nog steeds goed.

Voordelen van VoIP bellen

VoIP bellen brengt diverse voordelen met zich mee. Het voordeel dat de meesten aanspreekt is de verlaging van de telefoonkosten. Deze verlaging ligt gemiddeld op 25 procent. Doordat het bellen via een internetverbinding verloopt, betekent het ook dat andere toepassingen mogelijk zijn en ontwikkeld kunnen worden.

Naast de kostenbesparing heeft VoIP bellen op dit moment al een aantal andere voordelen:

  • Met voldoende brandbreedte is een onbeperkt aantal lijnen mogelijk
  • Overal waar internet beschikbaar is, kunt u bellen
  • Betere geluidskwaliteit
  • Minder bekabeling
  • Zelfs tijdens een internetstoring bent u bereikbaar door de Hosted VoIP
  • Makkelijk te integreren met andere software

Interesse? Laat het ons weten.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Solid Partners voor uw organisatie? Neem contact met ons op via dit contactformulier.

Voornaam:

Achternaam:

Organisatie:

E-mailadres:

Onderwerp:

Telefoonnummer:

Opmerkingen: